Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Βόλτα στα Μέγαρα για Paintball

Suzuki DR 250 Honda AX 1


Ένα Κυριακάτικο πρωί του Νοεμβρίου είχαμε κανονίσει παιχνιδάκι paintball με την ομάδα (RK) στην παλιά αμερικανική βάση ραντάρ στα Μέγαρα. Ο καιρός δεν έδειχνε και πολύ φιλικός για παιχνίδι και για διαδρομή με μηχανή, αλλά εφ' όσον δεν υπήρχε διαθέσιμο αυτοκίνητο αποφασίσαμε να το διακινδυνεύσουμε. Στη χειρότερη θα οδηγούσαμε 50 χιλιόμετρα υπό βροχή ή θα κατασκηνώναμε κάπου και θα στήναμε τα αδιάβροχα poncho παραλλαγής που είχαμε μαζί μας για το παιχνίδι.
Το κακό σε αυτή τη διαδρομή ήταν ότι ήμασταν πέντε άτομα μαζί με αρκετό εξοπλισμό και είχαμε μόνο τρεις μηχανές! Για την ακρίβεια εκτός από το DR είχαμε δύο Honda AX - 1 των αδερφών Δημήτρη και Σταμάτη Καρβέλη (εκείνη την περίοδο τους λέγαμε AX-1 Brothers).
Ξεκινήσα λοιπόν με τη διαδρομή αποθηκευμένη στο Garmin Etrex Legend Gps μου έχοντας πάρει τα wayponts από το Google Earth. Θα κινούμασταν στην Αθηνών - Κορίνθου, στα διόδια της Ελευσίνας θα κάναμε δεξιά στον παράδρομο για να μπούμε στην παλιά εθνική, και στη συνέχεια μετά από κάποια χιλιόμετρα θα στρίβαμε δεξιά για κανδύλι. Ανεβαίνοντας το βουνό και κάνοντας δεξιά στο "γεφυράκι" θα φτάναμε στην παλιά αμερικανική βάση. Αφού συναντηθήκαμε στο σπίτι των αδελφών Καρβέλη στα Κάτω Πατήσια φορτώσαμε τις μηχανές με σάκους και λουκάνικα και τα δύο AX-1 θα πήγαιναν δικάβαλα (με τους φίλους Δημήτρη Σταμούλη και Γιώργο Κωνσταντίνου στη θέση των συνεπιβατών) και εγώ μόνος αλλά φορτωμένος λίγο παραπάνω με το DR. Οι μηχανές φορτωμένες και δικάβαλες ήταν πραγματικά για φωτογραφία και το μετάνιωσα που δεν τράβηξα ούτε μία σε αυτή τη φάση. Τσάντες και τσαντάκια εξείχαν από παντού σαν κάτι φορτηγά που ταξιδεύουν γεμάτα κόσμο στην Αφρική.
Επειδή είχαμε αργήσει λίγο και για να γλιτώσουμε χρόνο αντί να κατέβουμε τον Κηφισό και να πάμε μέσω λεωφόρου Αθηνών, ανεβήκαμε στον κόμβο της Αττικής οδού και φύγαμε από εκεί. Στο δρόμο πηγαίναμε με 90 - 100 χιλιόμετρα λόγω και του φόρτου των μηχανών αν και σε κάποια σημεία με ευθεία και κατηφόρα ανοίγαμε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στα ανοίγματα έναν μπλέ καπνό που έβγαινε από τη Minv εξάτμιση του Σταμάτη! Η διαδρομή κύλισε όπως είχα προγραμματίσει και που και που στο δρόμο έπεφταν κάποιες ψιχάλες που μας έριχναν την ψυχολογία. Στο τελικό σημείο της διαδρομής όταν αρχίσαμε να ανεβαίνουμε το βουνό και έμεναν 2-3 χιλιόμετρα για να φτάσουμε στη βάση συναντήσαμε ομίχλη και υγρασία στο δρόμο γι' αυτό και κόψαμε αρκετά και ανεβήκαμε προσεκτικά.
Το παιχνίδι είχε ήδη αρχίσει καθώς η ώρα ήταν 10 και κάτι οπότε ξεφορτώσαμε, ετοιμαστήκαμε γρήγορα και μπήκαμε στη μάχη.

Suzuki DR 250 Honda AX 1

Suzuki DR 250 Honda AX 1

Suzuki DR 250 Honda AX 1

Suzuki DR 250 Honda AX 1

Suzuki DR 250 Honda AX 1

Suzuki DR 250 Honda AX 1

Suzuki DR 250 Honda AX 1

Suzuki DR 250 Honda AX 1


Αφού τελείωσε το παιχνίδι κατά τις 4 το απόγευμα και φορτώσαμε πάλι τον εξοπλισμό για την επιστροφή, ξεκινήσαμε για Αθήνα. Η διαδρομή θα ήταν η ίδια με τον ερχομό, μόνο που θα γυρίζαμε κανονικά από λεωφόρο Αθηνών και Κηφισό στα Πατήσια. Καθώς κατεβαίναμε ο καιρός ήταν το ίδιο μουντός και στην Αθηνών Κορίνθου πλέον στο ύψος της Ελευσίνας άνοιξαν οι ουρανοί! Ξεκίνησε δυνατή βροχή και αναγκαστήκαμε να κόψουμε ταχύτητα γιατί λόγω του ότι ήταν Κυριακή και είχε κίνηση το spray από τα μπροστινά οχήματα μείωνε την ορατότητα. Έπειτα από μερικά νοήματα με τα χέρια αποφασίσαμε να μην σταματήσουμε κάπου και να συνεχίσουμε για Πατήσια. Είχαμε ήδη βραχεί αρκετά αλλά θέλαμε να φτάσουμε το συντομότερο δυνατόν σπίτι έστω και τελείως βρεγμένοι. Η βροχή συνεχίστηκε και έκοψε λίγο καθώς φτάναμε στο Δαφνί. Ο δρόμος ήταν βρεγμένος αλλά είχε ξεπλυθεί καλά οπότε δεν είχαμε προβλήματα. Λίγη ακόμα υπομονή και φτάσαμε στο σπίτι των αδερφών Καρβέλη, ασφαλείς, μετά από συνολική διαδρομή 100 χιλιομέτρων περίπου. Δύο από τις πρώτες κινήσεις ήταν να ανάψει το θερμοσίφωνο και να παραγγείλουμε 2 οικογενειακές πίτσες 16 Χ 16 και τις απαραίτητες μπύρες για το υπόλοιπο της βραδυάς.

1 σχόλιο: