Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Αθήνα - Χαλκίδα - Ερέτρια με Suzuki DR 250S και Honda AX - 1

DR AX Eretria (7)


Ήταν Σάββατο, Σεπτέμβριος του 2010, είχε μία εβδομάδα περίπου που είχε αγοράσει ένα (μεταχειρισμένο φυσικά) Honda AX - 1 250 ο φίλος μου Δημήτρης και με ρώτησε:
Πότε είναι η πρώτη του εξόρμηση;
Σήμερα!
του απάντησα και άρχισε ο σχεδιασμός. Θέλαμε κάτι κοντινό καταλήξαμε σε μια βόλτα στην Ερέτρια Ευβοίας μέσω Χαλκίδας όπου είχαμε και φίλους. Ποτάκι το βράδυ στην πόλη διαμονή σε σκηνή στο Milos κάμπινγκ που ήταν ακόμη ανοικτό και επιστροφή Κυριακή μεσημέρι - απόγευμα με το καραβάκι μέσω Ωρωπού. Ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα του Δημήτρη καθώς πριν οδηγούσε ένα παπί KazeR 115 και ήθελε να την οδηγήσει σε μια πιο ανοικτή διαδρομή.

Βάλαμε βενζίνη, ελέγξαμε αέρα και ξεκινήσαμε απογευματάκι κατά τις οκτώ για Χαλκίδα με το DR μπροστά και το ΑΧ να ακολουθεί, με ταχύτητα 90 με 100 χιλιόμετρα. Ο καιρός ήταν καλός αν και στο ύψος της Μαλακάσας φάγαμε μια ψύχρα καθώς ήμασταν με τα καλοκαιρινά μπουφάν. Συνεχίσαμε σταθερά και βγήκαμε από την εθνική στον κόμβο για Χαλκίδα. Ήταν δεύτερη φορά που πέρναγα από τον καινούριο δρόμο οπότε καθώς είχε ελάχιστη κίνηση άναψα τα xenon (το DR μπορεί να μην είχε μπαταρία αλλά είχε λάμπα αλογόνου-xenon με ballast πατέντα του νονού μου) και άνοιξα στα 120-130 πήγα για τρία με τέσσερα χιλιόμετρα έτσι αλλά το ΑΧ έμεινε πίσω οπότε έκοψα και συνεχίσαμε παρέα, περάσαμε τη γέφυρα και κάναμε μια μικρή στάση για να ρωτήσω το Δημήτρη αν όλα ήταν καλά. Όλα ήταν εντάξει, πήραμε μία μικρή ανάσα και συνεχίσαμε για νότια Εύβοια, είχαμε περίπου είκοσι χιλιόμετρα για την Ερέτρια. Ο δρόμος αν και έχει μεγάλες ευθείες έχει κάποιες όχι και τόσο καλές στροφές και είναι μία και μία λωρίδες με σχετική κίνηση λόγω και του Σαββάτου οπότε πηγαίναμε με 60-80 χιλιόμετρα και προσοχή. Μετά από ένα μισάωρο περίπου φτάσαμε στο κάμπινγκ.
Παρκάραμε τις μηχανές, φορέσαμε φακούς κεφαλής και αρχίσαμε να ξεφορτώνουμε. Στήσαμε τη σκηνή, φουσκώσαμε τα στρώματα και αφού όλα ήταν έτοιμα ετοιμαστήκαμε και κατεβήκαμε στην πόλη για βόλτα και ποτό με τους φίλους που βρίσκονταν εκεί. Η νύχτα κύλισε όμορφα και επιστρέψαμε νωρίς το πρωί για ύπνο.
Την επόμενη μέρα σηκωθήκαμε κατά τις 12 και κατεβήκαμε στην πόλη για καφέ. Στην παρέα προστέθηκαν και άλλοι δύο φίλοι που είχαν έρθει από την Αθήνα με αυτοκίνητο, ο Κώστας και η Μαρία. Προς το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Θα περνάγαμε με το καραβάκι Ωρωπό και θα βγαίναμε εθνική μέσω Μαλακάσας. Αφού βγήκαμε στην εθνική μετά τη Μαλακάσα είχαμε πολύ δυνατό αέρα και αναγκαστήκαμε να κόψουμε λίγο την ταχύτητα μας στα 80 περίπου χιλιόμετρα. Κουραστήκαμε λίγο αλλά επιστρέψαμε ασφαλείς.



DR AX Eretria (5)

DR AX Eretria (8)

DR AX Eretria (9)

DR AX Eretria (11)

DR AX Eretria (4)

DR AX Eretria (14)

DR AX Eretria (17)

DR AX Eretria (18)

DR AX Eretria (25)

DR AX Eretria (19)

DR AX Eretria (20)

DR AX Eretria (26)

DR AX Eretria (39)

DR AX Eretria (29)

DR AX Eretria (30)

DR AX Eretria (41)

DR AX Eretria (36)

DR AX Eretria

DR AX Eretria (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου